Berätta om något som du lärt under din ”idrottstid” på Gunnesboskolan!
Under min idrottstid har jag lärt mig oerhört mycket, allt från att göra kullerbyttor till att tänka säkert i idrottshallen. Jag tycker personligen att ja har gjort en riktigt bra utveckling sedan jag började min idrottstid och jag känner att jag har fått de rätta förutsättningarna för att kunna utvecklas. Jag har fått stor hjälp av Ylva. Att allt alltid är möjligt.
Är det någon speciell förmåga du tycker att du utvecklat?
Jag tycker speciellt "musik och rörelse" samt koordination.
Vad har varit det bästa/roligaste med idrottsundervisningen?
Det roligaste har varit att ha fått hålla igång med någon fysisk aktivitet 2 gånger per vecka under skoltid. Att få bryta av den "vanliga" skolan och göra något som för det mesta är kul.
Vad tycker du har saknats i idrottsundervisningen? Motivera!
Egentligen tycker jag inte att vi har saknat någonting. Vi har haft teori, praktik, utflykter, prova-på med mera. Det tycker jag har varit en lagom blandning som har passat de flesta elever.
Finns det något som kunde gjorts annorlunda? Hur?
Tips till Ylva!
Nej, det tycker jag inte. Ylva har ganska bra koll på läget och vet vad som behöver göras för varje elev.
Är det något du lärt dig som du känner att du kommer att ha nytta av i framtiden?
Ja, jag tro att jag kommer ha mycket nytta av det som jag har lärt mig i framtiden. Vi har lärt oss en del om skador och eftersom att jag ska jobba inom ambulansen så tror jag att det passar mig att ha de kunskaperna. Sedan ligger de kunskaper vi har på en ganska grundläggande nivå. Jag har även lärt mig att alla inte är lika bra på alla saker och det tror jag är viktigt att ta med sig i framtiden.
Hur ser din idrottsframtid ut?
Min idrottsframtid tycker jag ser bra ut. Jag tränar (gym/handboll) minst 4 gånger i veckan och jag tror jag kommer göra det länge till.
Varför tror du att ämnet Idrott och hälsa är obligatoriskt i den svenska skolan?
Det tror jag därför att svenska elever/barn ska få en inblick i hur lätt och roligt det är att röra på sig. Också därför att man ska förstå hur viktigt det är med rörelse i vardagen.
Argument för obligatorisk idrottsundervisning. Motargument?
Barn rör på sig mer och barnfetma i Sverige kan då successivt minska. Om man idrottar så har man lättare att fokusera på övriga skolan och utvecklas ännu mer. Låta elever förstå varför idrott är viktigt och hur rörelse påverkar kroppen.
Motargument:
Tar för mycket tid från övriga skolämnen. Onödigt eftersom att det finns lokala idrottsföreningar där elverna kan få röra på sig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar